Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Service return

Waar speel je service return naar toe? Dat leggen we uit in dit bericht!

De service return

Het retourneren van de service van je tegenstander is voor veel beginnende spelers erg lastig. Vooral als de bal de glaswand weet te bereiken. Het is daarom als eerste belangrijk om de bal terug te krijge. Bij beginners valt het aan te raden om eerst de service terug te kunnen spelen voordat je gaat kijken naar waar de eerste bal het beste heen kan. Dit vaak ook omdat een makkelijke bal niet snel wordt afgemaakt.

Tactiek

Hoe beter het niveau, hoe groter de kans dat een makkelijke bal wordt afgestraft. Dit betekent ook dat je service return goed moet zijn. Een service return met veel risico leidt vaak tot onnodige fouten. Een return zonder risico is vaak een te makkelijke bal voor je tegenstander.  In 9 van de 10 gevallen kun je het beste een lage bal over het net (met marge) terug spelen naar de serverende speler. Bij het spelen van een lob is de kans namelijk groot dat de lob uit gaat, of te kort is waardoor je tegenstander een punt kunnen maken.

Techniek

Er zijn twee opties bij het spelen van de return van de service namelijk: je kunt de bal voor de glaswand pakken, of je pakt de bal vanaf de glaswand. Een bal met weinig snelheid en veel slice kun je het beste voor de wand pakken. Dit door de bal te blokken. Je return speel je dan laag naar de serverende speler. Een bal met weinig slice en veel snelheid kun je vaak laten lopen en vanaf de glaswand pakken. Vaak moet je deze keuze maken in een fractie van een seconde. In een wedstrijd weet je na een paar games hoe de service van je tegenstander is. Aan de hand hiervan kun je vaak al een inschatting maken of je de bal voor de glaswand moet pakken of kunt laten lopen.

De T-splitsing

De service kan ook richting de T splitsing worden gespeeld. Deze service speel je door het midden van het veld. Om bij de bal te komen moet je afwijken van je verdedigende positie. Het kan daarom een goed moment zijn om een lob te spelen zodat je weer tijd hebt om naar de juiste positie te gaan. Hoewel dit een risicovolle bal is, is het wel een goede manier om jezelf tijd te geven om weer in positie te komen.

Plaats een reactie

icon3.png

Meer berichten

Blog
admin

Posities in het veld

Het speelveld wordt in de volgende 3 verschillende zones opgedeeld: de aanvalszone, de transitiezone en de verdedigingszone. Wij gaan je in dit bericht precies uitleggen wat deze verschillende zones inhouden. En wanneer je in welke

Lees verder »
Blog
Stan Tiehuis

Padel service

De service bij padel is de start van het punt… en dus ontzettend belangrijk!  Als serverende team heb je het voordeel om direct het initiatief te nemen in de rally. Hierbij is het dus belangrijk

Lees verder »
Blog
admin

Wat is padel?

Padel kent een waanzinnige opmars in Nederland. Dit te bedenken dat het in Spanje al jarenlang mateloos populair is. Alleen in Spanje spelen al meer dan 4 miljoen mensen de sport. Het is daar dan

Lees verder »
Blog
Stan Tiehuis

Het padelracket

Ben je een beginnende padelspeler, of op zoek naar een nieuw racket? Je hebt wellicht al gezien dat er genoeg keuze is. In dit bericht lees jij alles wat je moet weten over het padelracket.

Lees verder »